1990 – obnovení Junáka

obnova_35
Obnova 35. střediska s novým jménem J. Rady

Už na podzim roku 1989 před sametovou revolucí byli Káňata osloveni vedením Foglarovy Dvojky k účasti na poradách v jejich klubovně na Žižkově o spolupráci zainteresovaných oddílů. Nakonec z toho ale nakonec nic nebylo – nebylo potřeba.

Po sametové revoluci byl obnoven Junák. Na první setkání skautských činovníků v městské knihovně se vydal i vůdce oddílu Kwang. Protože ale byl o skauting obrovský zájem, nedostal se dovnitř.

Bývalé skautské oddíly ze 78. PS „Skalka“ odchází do nově se tvořících junáckých středisek. Vzniká 35. středisko “Jaroslava Rady“, část oddílů však zakládá střediska vlastní. Po zakládající schůzce (na fotce) se Kwang s Dervišem domluvili, že se nechtějí vracet do střediska pod Atriho. Spolu s bývalým 305. oddílem skautů „Sovy“, s oddílem „Watuta“ a 77. oddílem oldskautů (Origami se připojí až po roce 2000) zakládají „Káňata“ 77. středisko „Rod sovy“.

Nově se také registrují pod číslem 311, čímž odkazují na historii válečné 311. čs. bombardovací perutě ve Velké Británii a zároveň si zachovají alespoň částečně číslo 11. Vzniká i dívčí sekce 311. roj světlušek.